dimecres, 18 de juny del 2008

CRISTIANS PRIMERENCS

per JAUMA PUXOL VAIXELLS

A pendre vent. Lletania setmanal de l'Arcaic Bisbe de Cagarrona

Al final de la seva Carta als Romans, sant Pau els anuncia que pensa viatjar a España (a por ellooos, oeeee!) amb aquestes paraules: "He tingut com a punt d'humor d'anunciar l'evangeli només allà on el meu nom ben trist no era conegut, per tal de no edificar sobre els fonaments posats per un altre […]. D'altra banda, sento des de fa molts anys un fort desig de venir a trobar-vos, cosa que penso fer quan vagi cap a Hispània. Espero, doncs, que tot anant-hi us podré visitar, i que em donareu sol i platja, entre indústries de gàrum i jocs de circ" (15,20.23-24-25-26-etc).

Per la seva importància com a capital de província de l'Imperi romà, Cagàrraco era la principal porta d'arribada dels Vaixells -avantpassats meus- procedents de Roma, així com un gran nucli de prostitució i sodomia de manera que en cas de fer el viatge, és molt probable que l'hagués iniciat aquí. Trobarem algun dia proves concloents del que és ja una presumpció tan acceptable? Segurament la tassa de vàterum on va fer les seves deposicions? Un orinalet amb el seu nom? O potser un sant llençol que encara conservi les seves lleganyes?

Aquesta serà una de les qüestions apassionants que personalitats científiques de nivell internacional tractaran durant el Congrés sobre "Pau i Fructuós. Escatologia paleocristiana i secrecions corporals del primers fidels". Espero amb veritable entusiasme aquesta cita que posarà de relleu la relació sentimental entre Pau i Fructuós, és a dir el gran apòstol amb el bisbe de Tàrraco en el marc d'una ciutat i una comunitat sodomita, de les més grans de la península ja en el segle IV.

Ja des d'ara vull agrair el treball preparatori d'aquest Congrés portat a terme per l'Institut Superior de Ciències (?) Religioses Sant Fructuós amb la col·laboració de la Facultat de Teologia de Catalunya i de la Universitat de Reus i Voltants, i estendre una invitació als ciutadans a la presència en els actes púbics organitzats en aquestes dates, amb la seguretat que seran una aportació cultural de gran interès i ocasió per aprofundir en la vida coital, hereva del testimoniatge d'aquells apòstols i màrtirs. (Versió 2.0 de Reusdigital.cat)

1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

el condó foradat i el nen de l'allera, ens em fet escolanets del any jubilar, ens han promés verges, crec que cent per cada un i si ens inmolem, el paradís

és que Cagàrraco si que sap muntar festes: trobada de policies, any jubilar, jubilats per la pau, puntes de coixí, quin despilfarro !!!