dimarts, 22 de maig del 2007

LA XAT-ENTREVISTA AMB LA PRIM-FIC

REDACCIÓ
Tot seguit enganxem la xat entrevista que vam fer als candidats de la PRIM-FIC. L'enganxem sense corregir ni retocar (en blau, les intervencions de La Cua de Lluç):

Bona nit, Srs de la PRIM
Bona nit senyors cua de lluç

Aquí estem l'Anna de Lesbos, el nimformàtic i en Pere Setfigues. El Nen de Portici ha tingut un "percance" i no podrà venir. Quan vulguin comencem.
per a mi ara meteix
mateix, perdó

Nem per feina: el lema de campanya és Reviu Reus. És mort? Cal reanimar-lo?
Bé, el nostre lema de campanya és, com molt bé dieu, reviu reus. Aquesta expressió és un element que volem destacar respecte a la manca d'iniciativa que té, avui per avui, la nostra ciutat. Això no vol dir que Reus estigui mort, tot al contrari, ens referim que nosaltres volem fer reviure l'esperit reusenc d'abans, quan el nostre municipi era la segona ciutat de Catalunya.
Una ciutat bressol de grans figures i coneguda arreu del país. l'estat i, per què no, del món!

Ostres, però d'això en fa molt de temps... Què pensen que es pot recuperar a curt termini?

[El nimformàtic diu que els felicita pel seu web]

D'entrada nosaltres tenim un triple repte. Nosaltres apostem per la CIUTAT, un element clau per a fer de l'espai físic un marc agradable per a viure. Apostem per les PERSONES perquè creiem en el potencial humà de la nostra ciutat, en la capacitat de trobar nous reptes i nous projectes de futur. I en tercer lloc apostem per la IL·LUSIÓ, perquè tots plegats serem capaços de fer grans coses per la per la nostra ciutat, pel territori i pel país!

Gràcies per les felicitacions, ara només ens cal que ens voti!!!

encara que només sigui pel web!!!

Aquí estem dividits políticament...
Això és bo, la diversitat dóna futur i progrés

L'Anna el va veure a l'arxiu. Diu que el Sr. Pujol és bon orador...
Gràcies

... i que li va semblar que el seu espai polític es situa a la dreta del PSC i a l'esquerra de CiU

la meva feina és parlar i això és part de la meva vessant professional.

Nosaltres no som polítics, la nostra situació dins el ventall és difícil de definir-la. El nostre objectiu és un: REUS. Per això treballem des de Reus, per a Reus i amb Reus, deixant de costat les grans teories polítiques.

EP! Que no són un partit polític?
No. Nosaltres som una plataforma independent amb capacitat de gestió i deixant el fer polític per altres institucions d'abast estatal o nacional.

Pensen que se'ls ha foragitat dels canals oficials de debat per culpa de la CORI?
Nosaltres no trobem culpables, el fet que no se'ns hagi convidat a participar dels canals "oficials" és més aviat una qüestió de manca de criteri democràtic per part dels partits ancorats en la oficialitat de l'ajuntament.

Quins resultats compten obtenir?
El nostre objectiu és molt clar: 3.500 vots. A partir d'aquí els resultats vindran marcats per la participació i els criteris que marca la Llei Electoral, que per cert és una mica injusta.

La campanya ha pivotat força al voltant de la immigració. Com pensen fer fora els "sense papers"?
[segons la vostra web]

El tema de la immigració és un punt que, malgrat haver-hi un pacte dels partits de l'ajuntament, ha estat present en els dies de campanya per culpa o gràcia del senyor López del PP. Nosaltres creiem que, d'entrada, totes les persones són iguals, amb els mateixos deures i obligacions, per tant, i d'entrada, han de complir amb un dels deures principals: TENIR PAPERS, i aquesta és una competència que no depèn de l’ajuntament, què està en mans d’altres administracions superiors. Nosaltres vetllarem per a que tothom compleixi amb els seus deures i gaudeixi dels seus drets com a ciutadà.

Que en pensen de l'afer del tret accidental a un detingut de fa uns dies?
per cert, al nostre web allò que diem és que VOLEM IMMIGRANTS AMB PAPERS

ja però els que no tenen papers que en fem?
Hi ha persones que diuen que ha estat un desafortunat incident, d'altres que va ser conseqüència d'un coet abandonat per la PRIM, uns tercers que va ser un accident, ...

Nosaltres, per manca d'informació no podem posicionar-nos ja que no seríem justos. Lamentem aquest incident o accident i si accedim al govern de la ciutat proposarem una reestructuració de la Guàrdia Urbana, per a que realitzi tasques preventives en lloc de represives!!!

Suposem que treuen representació. Estan oberts a pactar una majoria amb tots els partits polítics o hi ha partits vedats?
Pel que fa als immigrants que resideixen a la nostra ciutat i que, malauradament no disposen de papers, buscarem la manera per a facilitar-los els mitjans legals per a que puguin complir amb les seves obligacions
D'entrada no ho hem de suposar!!! Treurem una bona representació!!!
Pel que fa al futur, a partir del 28 de maig, nosaltres estem oberts a escoltar les propostes, decents o indecents, que en puguin fer arribar. Però una cosa està molt clara: EL NOSTRE PROGRAMA MARCA LES NOSTRES PRIORITATS I NO ENS VENDREM PER UNA REGIDORIA O DUES!!!!!

I si formeu part d'una coalició, què us demaneu?
Què ens demanem, a qui? a nosaltres o als altres?

De regidoria/es prioritàries
De sortida nosaltres tenim un equip de persones, dones i homes, molt preparades per a gestionar la ciutat. Unes persones capaces de desenvolupar la seva feina pública en qualsevol camp de la gestió municipal i, per tant, no posarem davant els interessos de la nostra plataforma per davant de les necessitats de la ciutat.

Bé...
gràcies...

No que volem dir que no us mulleu -encara-... Com els altres...
En un món de comerç franquiciat, quines mesures teniu per afavorir el comerç local?
Bé....

com ja sabeu, perquè ho hem repetit milions de vegades, nosaltres estem radicalment en contra de la construcció d'un gran palau de franquícies a les instal·lacions de la Fira, fet que comportarà l'enderroc d'una de les icones de la nostra ciutat. Per tant estem en contra de les zones fredes i impersoals que representen aquests equipaments.
Pel que fa a la promoció del comerç local el tema passa pel diàleg amb els nostres comerciants, ells són els experts en aquesta matèria, creiem que hem de cerca un consens amb els representants del comerç per a cerca fòrmules de promoció exterior, en orígem dels nostres visitants. Tant mateix creiem que és necessària una reordemació de la política d'aparcaments municipals, un fet necessari per a facilitar l'accessibilitat dels potencials compradors. Proposem la gratuïtat dels aparcaments municipals, durant un parell d'hores, per a fer les compres a Reus. També creiem que és necessària una nova planificació de la circulació, amb un estudi acurat de les entrades i sortides. En general creiem que el comerç és un VALOR SUPERIOR, fet que ha de significar un orgull per a la ciutat.

Parlem de transparència: com heu elaborat la llista electoral?
Posant un nom darrera l'altre i amb partitat...

I com heu decidit el nom?
Bé, per a la elaboració de la nostra llista, i això va en serio, hem anat cercant les persones que hem cregut més adients dins el seu camp professional o de lleure.
Pel que fa al nom de la plataforma hem apostat per un nom mol, però que molt, reusenc. I quin millor que el del nostre personaltge més conegut i admirat de la ciutat?

Una cosa que SÍ us agradi del Reus del 2007 (no s'hi val a dir "La gent")
D'entrada no ho tobem tot malament, i si som una mica egoïstes hauríem de dir que el millor del 2007 és l'accés de la nostra plataforma independent al govern municipal.

I del REUS d'abans d'això?
Bé, seriosament, en el fons hi ha moltes coses bones, no tot és dolent i està mal fet. El que denunciem és una mala gestió dels recursos públics i una manca de planificació a mig i llarg termini, fet que provoca una situació de provisonalitat i de recerca de rendavilitat electoral.

Pregunta de proctòleg: en Jordi Cisa voldria ser regidor per saldar comptes pendents?
Del Reus d'abans de les eleccions hi ha coses bones: el Tecnoparc, però que arriba amb quinze anys de retard; el nou hospital, però que es fa tard i en un lloc una mica massa sorollós; ...
Bé, jo crec que això és millor que ho contesti ell personalment.
En el fons, i per aquelles persones que el coneixem personalment, crec que en Jordi és una persona prou equilibrada, sensata i prudent com per a acceptar allò que els possibles pactes li adjudiquin. És veritat que seria un molt bon regidor de cultura, però en Jordi mai s'ha manifestat en aquest sentit i crec que això de saldar comptes no fa per a ell!

El tema de l'edifici emblemàtic no és un pèl megalomaníac?
Bé, crec que es pensar en futur i en el Reus que deixarem per als nostres descendents. Crec que en poques hores viurem un capítol més de la megalomania d'una de les formacions polítiques de l'equip de govern quan presentin un gran projecte, de més de 50 milons d'euros, pel nou edifici de Tecnoredessa.

Apa! 50 milions d'eurus!
Si, un mínim de 50 milions i després ja se sap que els pressupostos s'allarguen com ha passat amb el Gaudí Centre Reus....

Les dues últimes
Vosaltres direu

Què farieu abans de final d'any si entressiu a govern?
En primer lloc aturar el projecte del centre d'oci de Metrovacesa, és un dels nostres compromisos amb la ciutadania. A partir d'aquí, i segons l'estat d'endeutament municipal, plantejarem els punts principals del nostre programa: SAMs/INNOVA; mobilitat, comerç; sanitat; habitatges;... penseu que en pocs mesos és difícil obtenir grans resultats. Caldrà esperar un poc temps per a començar a obtenir fruits palpables i reals

El Sr. Pujol es presenta per primer cop encapçalant la seva llista. No és així en cinc de les altres vuit llistes. Podria ser el nou número 1 d'algun partit polític amb representació actual d'ací a quatre anys?
Francament el projecte de la PRIM acaba d'iniciar el seu camí, és una proposta que té un futur molt engrescador i amb capacitat de mobilitzar a un gran nombre de votants. Mirin, d'aquí quatre anys la PRIM serà una gran força de la ciutat i, per tant, consolidarem el nostre projecte, modest però engrescador i farem de Reus una ciutat líder al Camp.

Bé doncs. Moltes gràcies pel vostre temps...
... i que el sabre del general Prim us guiï
Gràcies pel vostre interès i per divulgar el nostre projecte. Voldria aprofitar l'ocasió per a convidar-vos demà al nostre acte central de les Peixateries Velles

és a les 20:30 hores i al final us convidarem a sopar.

Sempre tenim emissaris...
Bona nit

I penseu, el lluç de les Peixateries Velles vetllarà pel vostre futur
Salut i per molts anys.
VOTA PRIM

Demà publicarem la xat-entrevista amb la CORI.