dijous, 26 de novembre del 2009

IDENTIFICADA LA MALALTIA DELS DIPUTATS

per ANNA DE LESBOS

El Servei Mèdic del Parlament ha pogut identificar la patologia que des de fa setmanes -o mesos, segons fonts no confirmades- s'hauria propagat pels passadissos de l'edifici de la Ciutadella. El proctòleg dels nostres parlamentaris ha emès un petit comunicat en el qual es descriu la malaltia com Prolapse Roscal del Recte (PRR), però a nivell col·loquial s'anomenen hemorroides de rosca. La PRR és una malaltia associada a l'activitat política i es desenvolupa sobretot en aquelles persones que s'aferren a la cadira passi el que passi. Així, el seu forat del cul adopta la forma de rosca o cargol, per tal de mantenir-se fixats a la butaca -i al càrrec- el màxim temps possible. Afortunadament hi ha bibliografia clínica abundant sobre aquesta disfunció i s'han diagnosticat casos en el Congreso de los Diputados, el Senado i l'Assemblea Francesa, així com a la cambra dels Lords -sobremanera- Britànica. El tractament pot ser dràstic i extrem: eleccions anticipades.


Imatge d'un pacient afectat per PRR. FOTO: Journal of Rectal Medicine.

URGÈNCIA MÈDICA AL PARLAMENT

REDACCIÓ

Segons ha pogut saber la nostra corresponsal al Parlament català, després de les mesures que va emprendre la cambra per tal de prevenir l'epidèmia de Grip A, els serveis mèdics haurien detectat un nombre considerable de casos d'una nova patologia. Els símptomes són clars i sembla que comuns en els casos detectats: s'inicien amb una reiterada i constant incomoditat a l'hora de seure, per passar després a una posició completament estàtica i inamovible a la butaca. En intentar aixecar-se de la cadira, els diputats i diputades, no poden, i han hagut de ser ajudats pels uixers de l'hemicicle, provocant un estrip inexplicable a l'entapissat de les butaques del parlament. Algunes ja han estat substituides o reparades. Continuarem informant.



Algunes de les butaques reparades. FOTO: Anna de Lesbos

dimarts, 24 de novembre del 2009

TARRAGONA, MON AMOUR

per NIMFORMÀTIC

Els senyors del goguel que sempre estan amatents a qualsevol novetat, ja s'han apressat a fer el canvi de denominació arreu del Camp de Tarragona. A partir d'ara, tot allò que s'edifiqui a la provincia de Tarragona, n'haurà de dir el gentilici. Per gentilesa de l'inefable, intel·lecte, insuperable -i altres adjectius que també comencen per i, com imb...- alcalde Ballesteros i els seus seqüaços.